HOME | SEARCH | LOG IN | SIGN UP
Kirish Konsultatsiya Ta’lim Tadbirlar Tibbiy xizmatlar Media Ochiq galereya
E’lonlar
Nashrga tayyor yangiliklar
Voqea hodisalar ro’yhati
Rasmlar
Bog’liq saytlar
- Seoul
- GyeongGi-Do
- InCheon
- GwangJu
- DaeGu
- BuSan
- GangWon
- GyeongSangNam-Do
- GyeongSangBuk-Do
- JeolLaBuk-do
- JeolLaNam-do
- ChungCheongNam-Do
- ChungCheongBuk-Do
- JeJu-Do
Ustunlar
 Home > Ochiq galereya > E’lonlar > Ishlab chiqarish bo’yicha malakali muhojir ishchilar Yashash (F-2) viza statusiga o’zgartirish sanksiyasi

    Ishlab chiqarish bo’yicha malakali muhojir ishchilar Yashash (F-2) viza statusiga o’zgartirish sanksiyasi
    Admin     2016/12/14 9:38 am

  

A. Punkt: Ishlab chiqarish bo’yicha malakali muhojir ishchilar Yashash(F-2)viza statusiga o’zgartirish bilan bog’liq Immigratsiya dasturi

- 2014.05.22. O’zgartirish Adliya Vazirligi 946 modda(2014.05.22.ta’sis)

 

B. Vizaga da’vo qiluvchilar

Quyidagi shartlarning barchasiga javob bergan muhojirlar

① Ariza berish vaqtida Mutahasissiz ishchi viza(E-9)·Dengizchi(E-10) yoki Tashrifiy mehnat(H-2) yo’nalishlarida mehnat qilayotganlar  

O’tgan 10yil davr mubaynida Stajyor(D-3)·Amaliy mehnat(E-8)·Mutahasissiz mehnat(E-9)·Dengiz mehnati(E-10, Avval Portning ichki qismida mehnat qilgan dengizchistatusi) yoki Tashrifiy mehnat(H-2) statusi bilan Ishlab chiqaruvchi sanoat yo’nalishi·Qurilish·Qishloq ho’jaligi va chorvachilik hamda baliqchilik yo’nalishida 4yildan ko’p vaqt mubaynida mehnat qilgan bo’lishi kerak

 

(Mehnat muddati(4yil)ni hisoblash)

Texnika stajyori(D-4), Stajyor mehnati(E-8), Mutaxasissiz mehnat(E-9), Dengiz mehnati(E-10, Avval Portning ichki qismida mehnat qilgan dengizchi statusi) kabi yo’nalishlarda olib borgan avvalgi mehnat muddati qo’shiladi.

Qayta davlatga kirib kelishga ruxsat olib, 1oyni ichida mamlakatga qaytib kirgan bo’lsa, o’sha 1oylik vaqt ham mamlakatda mehnat qilgan deya qaraladi.

 

 

V. Talab

Quyidagi talablarga javob berganlar viza olishga da’vo qilishlari mumkin

① Koreya ijtimoiy resurslar bilan ta’minlovchi tashkilot o’tkazayotgan tekshiruvi orqali Qo’shimcha3 ko’rsatilgan texnika·mahorat sertefikatini olganlar, yoki ohirgi 2yil davomida olgan yillik daromadi oddiy ishchilarning daromadidan yuqori bo’lishi kerak.

 

Oylikning umumiy summasi=oylik maoshi(belgilangan oylik+qo’shimcha oylik)+ Rag’batlantiruvchi summa (Bonus+rag’batlantiruvchi pul)/12

’Yillik daromad’ summa miqdori har yili Mehnat Vazirligi e’lon qilgan ‘Yollash vaziyatini aniqlash maqsadida o’tkazuvchi so’rovnoma’ natija hisoboti yordamida belgilanadi (Mehnat Vazirligining ijtimoiy tarmog’i http://laborstat.molab.go.kr dan ma’lumot olish mumkin.

F-2vizasiga da’vo qilayotgan hamda yillik daromadi ham to’g’ri kelayotgan muhojir ishchilar 4yildan ko’p Koreyada mehnat qilgan bo’lib, ohirgi 3yil mubaynida bir yo’nalishda ishlagan bo’lishi kerak

 

② Vizaga da’vo qilayotgan shaxs yoki uning oila a’zolari 20million vondan ko’p sarmoyaga ega bo’lishlari kerak

③ Janubiy Koreya davlatining Fuqarolik qonuni bo’yicha voyaga yetgan bo’lishi kerak

④ Milliy Halqaro o’quv markazi asos solgan koreys tili daraja imtihonining 3chi darajasini olganlik guvohnomasi yoki Immigratsiya qonuning 48moddasida keltirilgan Ijtimoiy integratsiya dasturining ‘koreys tili va Koreya madaniyati’ darslari bo’yicha 4darajani olish kerak.  Faqat, texnika·mahorat sertefikatini olganlar yoki Koreyaning boshlang’ich·o’rta·yuqori va oliy o’quv yurtlarida taxsil olganlar bundan istesnodir

G. Zaruriy hujjatlar

Ariza (forma 34), Pasport hamda Muhojirligini tasdiqlovchi guvohnoma, komissiya

② Ohirgi 1yil mubaynida bank hisobida 20million vondan ko’p balans borligi haqidagi ma’lumotnoma yoki nomidagi ko’chmas mulk kabi ijtimoiy ta’minlanganligini tasdiqlovchi guvohnomani keltirish kerak

③ Ish joyidan hamda staj haqidagi ma’lumotnomalar

④ Vaqtinchlik ishsizlar mehnat faliyatini boshlash arafasida ekanligi haqidagi ma’lumotnoma, Standart mehnat shartnomasi kabi ‘Avvalgi mehnat yo’nalishidagi ishni davom ettirishi’ haqidagi daliliy hujjatlar

Qo’shimcha3 da keltirilgan daraja talabiga javob beruvchi daliliy hujjatlar (texnika·mahorat haqida)

⑥ Davlat soliqlari to’langanligi hamda yillik daromadi haqida ma’lumotnoma (Tegishli qonunning 3bo’lim,2modda 1bandida ko’rsatilgan)

⑦ Koreys tili daraja imtihonining baholar ilovasi yoki Ijtimoiy integratsiya dasturining bitirganlik guvohnomasi. Faqat 3bo’lim, 2modda, 4bandiga ko’ra, Koreyada yuqori maktabda 2yildan ortiq oqigan bo’sa, shu haqidagi ma’lumotnoma

D. Mehnat sohasi haqida

Ishlab chiqarish bo’yicha malakali muhojir ishchilar Yashash(F-2)viza statusiga o’zgartirish sanksiyasini olgan shaxs ‘Avval ishlagan sohadan boshqa sohada ishlash’i qatiyan man etilgan

 

E. Yashash(F-2) statusi bekor bo’lish holatlari

Ishlab chiqarish bo’yicha malakali muhojir ishchilar Yashash(F-2)viza statusiga o’zgartirgan migrantlar bilan bogliq quyida keltirilgan vaziyatlar yuzaga kelsa, vizasi bekor qilinadi.

1. Deportatsiya qilinishga buyruq berilgan holatda

2. Soxta yoki qalbaki ravishda mazkur statusni olganlar

view list 

Jump to:  


KMcenter 137-1 Garibong 1 Dong, Guro-Gu, Seoul.
Copyright by 2004 MigrantWorkers Center in Korea. All right, reserved. Representative : Hae Seung Kim
Supported by ONTOIN